Questo sito si avvale di cookie necessari al funzionamento ed utili alle finalità illustrate nella cookie policy. Inoltre presenta cookie di terze parti. Se vuoi saperne di più o negare il consenso a tutti o ad alcuni cookie, consulta la cookie policy. Chiudendo questo banner, scorrendo questa pagina, cliccando su un link o proseguendo la navigazione in altra maniera, acconsenti all’uso dei cookie.

Ultime Notizie

Dhjetë rregulle pë’ të ruhet shëndeta

Valutazione attuale: 0 / 5

Stella inattivaStella inattivaStella inattivaStella inattivaStella inattiva
 

 

Pë’ mos të shprishet epidemia koronavirusit, gjithnjari ka të ket një komportament çë mbahet sypër informacjuna të drejta. Pë këtë na ndihën manifesti çë shkruovën mjedhqit edhe Ministeri e Shëndetës.

Dhjetë rregulle pë’ të ruhet shëndeta.

  1-      Laj duorit shumë herë ditën;

 2-      Mos rri shumë prëz njërivet çë kanë kollën o ethen;

 3-      Mos tund sy, hundë dhe grykë me duora;

 4-      Mbuloj grykë e hundë kur të mun kolla;

 5-      Mos mirë mozgjë ndë ke ethen o gjënde keq, sërrit m'i pari mjedhkun;

 6-      Pulir shtëpin me shpirt;

 7-      Vuj maskerinen vetëm ndë je keq o ndë ruon kush ishtë keq;

 8-      Mbashatat çë vinjën bënur ka Çina o paket çë vinjën kaha Çina ngë janë të ligja;

 9-      Sërrit numurin 1500 ndë ndjehe keq

 10-   Animajët të shtëpis ngë të shkoqjën virusin.

(Variante parlata di Ururi)

Sportello Linguistico

Lo Sportello Linguistico Regionale(SLR) per le minoranze linguistiche storiche del Molise, nasce per tutelare le comunità di lingua e cultura Arberesche;  (Campomarino-Motecilfone-Portocannone-Ururi) e quelle di lingua e cultura Croata (Acquaviva Collecroce-Montemitro-San Felice del Molise)